Regionalni brend Istočne Srbije “Balcanica Superior”

Regionalni brend Istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije koji kupcima garantuje da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge, kao i da su oni poreklom iz Istočne Srbije, a proizvođačima koji su korisnici brenda unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu. Ovaj žig mogu da koriste kompanije koje pružaju usluge smeštaja i pripremanja hrane ili imaju proizvode sa jasnim regionalnim karakterom i koje ispune definisane kriterijume brenda.

28. novembra u pozorištu Zoran Radmilović u Zaječaru 10 lokalnih kompanija koje mogu da nastupaju pod imenom Balcanica Superior, dobilo je ovaj sertifikat.

“Mi kao predstavnici programa koji finansira Švajcarska vlada ponosni smo, što smo podržali nešto ovako kreativno, inovativno i ovako ujedinjeno.
Vi ste prvih deset ambasadora Istočne Srbije i vaš će broj eksponencijalno rasti i definitivno ćete uspeti da stavite Istočnu Srbiju na mapu. Uspećete da privučete investiture i turiste koji će onda prepoznavati vaše kvalitetne proizvode. Ja vam želim sve najbolje u budućnosti.”- rekao je gospodin Džon Galager, šef tima programa Podrška ruralnom i reginalnom razvoju u Republici Srbiji.

Vlasnik Regionalnog brenda Istočne Srbije „Balcanica Superior“ (žiga garancije) i nosilac prava žiga je RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, koji vodi i kompletan proces uz koordinaciju sa Regionalnom platformom kao mehanizmom koji osigurava da predstavnici zainteresovanih strana aktivno učestvuju u procesu.
Projekat je finansijski podržala Vlada Švajcarske kroz program Podrška ruralnom i reginalnom razvoju u Republici Srbiji (RRDS).

Za više informacija posetite www.balcanicasuperior.rs

Balcanica Superior Gala u medijima pogledajte ovde.

Fotografije sa Balcanica Superior Gala pogledajte ovde.